Szent Imre Alkotó- és Rajzpályázat díjátadó és élménynap

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Intézete ebben a tanévben is alkotópályázatot hirdetett általános- és középiskolás tanulók számára, melynek díjkiosztójára egy szegedi élménynap keretében került sor 2023. november 13-án. Az élménynap keretében a Szent-Györgyi Albert Agórában látványos fizikaikísérletek részesei lehettek, majd a planetáriumban csillagászati előadást tekinthettek meg. A Szegedi Dómot interaktív játék által fedezték fel.

A pályázat témája az idén Ferenc pápa Christus Vivit kezdetű apostoli buzdításának, második fejezetében szereplő fiatal szentek életpéldája volt. A pályázat célja volt, hogy figyelmünket ráirányítsa arra, hogy ők, különböző módon életüket adták Krisztusért, sokan egészen a vértanúságig. Az ő példájuk megmutatja, mire képesek a fiatalok, ha nyitottak a Jázussal való találkozásra, ami lelkesít bennünket is a krisztusi útra.

A rajzpályázatra bármilyen anyag, illetve technika felhasználásával vártak alkotásokat a szervezők. A versenyen részt vettek az egyházmegye területén működő oktatási intézményben hitoktatásban részesülő tanulók. A beérkezett alkotások értékelésénél figyelembe vették a témaválasztást, a pályamunkák kivitelezését, azok kidolgozottságát, az ábrázolás kreativitását, az egyház tanítását megjelenítő szemléletmódot, valamint az elkészült munkák önállóságát is.

Pályaművek érkeztek többek között Békéscsaba, Csengele, Csorvás, Gerendás, Hódmezővásárhely, Kamut, Gyula, Kétsoprony, Kevermes, Kübekháza, Mezőberény, Mezőtúr, Mindszent, Mórahalom, Murony, Orosháza, Öttömös, Szatymaz, Szeged, Szentes, Tiszasziget, Újiráz, Vésztő iskoláiból.

Az élménynap díjátadóján Serfőző Levente oktatási helynök arra buzdította a diákokat, hogy ne csak a fülükkel, de a szívükkel is figyeljenek e fiatalok életpéldájára, és így kövessék Jézust.

Gratulálunk a díjazottoknak, köszönjük a felkészítők munkáját!