A projekt címe: A szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda iskolaépületének energetikai korszerűsítése

Projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.13-19-2019-00033

Kedvezményezett neve: Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Szentes

A szerződött támogatás összege: 281,026 millió forint

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:
A Csongrád megyében, Szentes település központjában található Szent Erzsébet Általános Iskola és Óvoda. Az iskolát a 20. század elején építették, amely most, a KEHOP-5.2.13-19-2019-00033 projekt keretében korszerűsödött.

A tervezett beruházás során megvalósult a zárófödém és pincefödém hőszigetelése. A homlokzati nyílászárók felújítása a terveknek megfelelően elkészült. A homlokzat védett, ezért a hőszigetelő szerkezeteket a nyílászárók belső oldalán helyezték el. A felújítás mind energetikai szempontból, mind külső megjelenésében hozzájárult az épület megújulásához. A tornacsarnok tetőszerkezetén elhelyezett napelemes kiserőmű segíti az épület gazdaságos világítási és fűtési üzemeltetését. A fűtési rendszerben elvégzett radiátor cserék javítják az épület használóinak hőérzetét.

A fejlesztés eredményeként az intézmény egy energetikailag korszerűsített iskolaépülettel, Szentes város pedig egy belülről részben felújított, díszes homlokzatú épülettel büszkélkedhet.

A projekt kezdete: 2021. augusztus 13.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. november 30.