Anya-lánya zarándoklat

  1. június 29-én kezdődött a Szeged-Csanádi Egyházmegye első anya-lánya zarándoklata. 10 lány és 9 anya indult Tihanyból a 112 km-es zarándoklatra. A hét nap alatt a csend, az anya-lánya beszélgetések, a korosztályonkénti találkozások, megosztások és a különböző imádságok váltották egymást, de helye volt a felszabadult nevetésnek, jókedvnek is. Gyönyörű tájakon vezetett az utunk: megjártunk völgyeket és hegyeket, fizikai és lelki síkon egyaránt.

Megtapasztaltuk a gondviselést az időjárásban, a találkozásokban, az egymás segítésében, a gondoskodásban, ahogy a zarándokszállásokon a helyi civilek és szerzetesek fogadtak minket. Meghatározó élmény volt, amikor Ravazd előtt az erdőből kiérve, megláttuk a célunkat, a Pannonhalmi Főapátságot. Magunkat legyőzve, egymást támogatva ás segítve együtt jutottunk el ide. Akkor is, amikor már minden lépés fájt, erőt adott a társak lendülete, a közös éneklés, imádság.

Csodálatos volt, amikor Pannonhalmára, a „Jézus életem, erőm” kezdetű dalt énekelve, mindannyian megérkeztünk és Imre atya fogadott minket. A bencés szerzetes közösség esti imaórájához kapcsolódva adtunk hálát az útért, a kitartásért, a kapcsolataink mélyüléséért, hitünk erősödéséért, az itt meghozott döntésekért.