Sajtóközlemény

Megújult a gyomaendrődi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium energetikai rendszere

2022.06.01.

 

A gyomaendrődi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium energetikai korszerűsítése 112 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg. Az épület energetikai felújításának kivitelezési munkálatai 2021. augusztus 5-én kezdődtek és mintegy 10 hónap alatt fejeződtek be.

 

A KEHOP-5.2.13-19-2019-00074 azonosító számú projekt keretében valósult meg a gyomaendrődi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium épületének felújítása, energetikai korszerűsítése. A tervezéssel érintett telken több épület is található, amelyek közül a jelenlegi felújítás a főépületet, a tornacsarnokot és az öltözőket érintette.

Az utcával párhuzamosan elhelyezkedő iskola kétszintes tantermi szárnya, amelyhez középen csatlakozik – hátrafelé elnyújtva – a tornaterem és az ahhoz tartozó öltözők. A tornatermi részen lévő nyílászárók a mai követelményeknek nem feleltek meg, ezért cseréjük szükségessé vált.

Az épület értékvédelme szempontjából fontos homlokzati rész hőszigetelése belülről, a fűtött tér felől történt. Az energiahatékonyságot javító felújításához az alábbi munkákat végezte a kivitelező: a lapostető-, padlásfödém szigetelése, továbbá a homlokzati ablak- és kültéri ajtók cseréje. Megújult a fűtés vezetékrendszere, a munkálatok során új, termosztatikus szelepekkel ellátott radiátorokat szereltek fel. Az öltözők tetőfedés cseréje is megtörtént.

 

A felújítási munkálatok 2021. augusztus 5-én kezdődtek és 2022. június 1-jén fejeződtek be. A fejlesztés eredményeként az intézmény egy energetikailag korszerűsített iskolaépülettel, Gyomaendrőd város pedig egy felújított épülettel gazdagodott.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 100%-os támogatás intenzitás mellett, 112 millió forint európai uniós támogatással valósult meg.

Kedvezményezett neve: Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

Projekt címe: A gyomaendrődi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium energetikai korszerűsítése

Projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.13-19-2019-00074

 

A projektről bővebb információt a http://www.szentgellert.hu illetve a http://szeged-csanad.hu oldalon olvasható.

 

További információ kérhető:

Sztrémi Zsuzsanna

pályázati referens

Szeged-Csanádi Egyházmegye

mobil: +36 20 500-81-83

e-mail: sztremi.zsuzsi@szeged-csanad.hu