A fejlesztés az Új Széchenyi Terv KEOP támogatási rendszer keretében, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezelésében álló 2015. május 29-én megjelent, KEOP-2015-5.7.0 pályázati konstrukció Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése c. pályázat keretein belül valósul meg.Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda épületeinek energetikai korszerűsítése

A Szeged-Csanádi Egyházmegye 2015. augusztus 19-én nyújtotta be pályázatát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felé.

A megvalósítás helyszíne Békéscsaba városban található Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda épülete.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye célul tűzte ki az intézmény energia fogyasztásának csökkentését. Célja a projektben érintett épületek energetikai jellemzőinek és besorolásának javítása az épülethatároló szerkezeteinek hőszigetelésével, illetve nyílászárók cseréjével.

Az iskola épületén utólagos homlokzat, zárófödém, magastető és lapostető szigetelés mellett nyílászáróinak cseréje, az iskola melléképületén pedig utólagos homlokzat, zárófödém szigetelés mellett nyílászáróinak cseréje valósul meg.

A Projektre az Egyházmegye a KEOP-5.7.0/15-2015-0178 azonosítószámú, Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda épületeinek energetikai korszerűsítése című pályázatával, 149.345.606,-Ft vissza nem térítendő, 100%-os támogatást nyert.

A Támogatói Szerződés 2015. október 9-én lépett hatályba.

A projekt megvalósításának tervezett befejezése: 2015. november 30.