SAJTÓKÖZLEMÉNY

A SZEGED-CSANÁDI EGYHÁZMEGYE INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSE TISZASZIGETEN

2023 | 09| 07

A Szeged-Csanádi Egyházmegye az EFOP-4.1.5-16 Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése tárgyú konstrukció keretében sikeresen pályázott intézményfejlesztésre és az EFOP- 4.1.5-16-2017-00052 azonosító számú, „A Szent Antal Katolikus Általános Iskola és Óvoda tiszaszigeti székhelyének infrastrukturális fejlesztése” című pályázata az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül 493,75 millió forint uniós, vissza nem térítendő támogatást kapott.

 

2023.08.25-én befejeződött A Szent Antal Katolikus Általános Iskola és Óvoda tiszaszigeti székhelyének 6756 Tiszasziget Május 1. út 21., hrsz.: 95/1 alatti fejlesztése.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A támogatás mértéke: 100 %

A megvalósult projekt tartalma:

  • Tornaterem építése.
  • Sportudvar felújítása és bővítése

A projekt azonosító száma: EFOP-4.1.5-16-2017-00052

A kistelepülések iskolái nagyon ritkán engedhetik meg maguknak, hogy komoly infrastrukturális fejlesztéseket hajtsanak végre, annak ellenére, hogy az iskola és az óvoda olyan alapvető intézmények, amelyek nélkül a település népességmegtartó ereje elvész.

A projekt célja a helyi szükségletek kielégítésére irányuló, racionális és hatékony működést biztosító, korszerű nevelési, oktatási környezet kialakítása, a mindennapos testnevelés (testedzés) infrastrukturális feltételeinek megteremtése.

Célunk a minőségi és befogadó oktatási környezet és hatékony nevelési infrastrukturális feltételeinek megteremtése volt, valamint a mindennapos oktatási-nevelési tevékenység körülményeinek javítása. Fontos volt számunkra, hogy a projekt ne egy egyszeri fejlesztést jelentsen, hanem hosszútávú fenntartható fejlődést érjen el. A projekt hosszútávú célja a község és a térség fiataljai számára megfelelő szintű oktatási környezet biztosítása.

 

További információ kérhető:

 

Sztrémi Zsuzsanna projektmenedzser mobil: +36 20 500-81-83

e-mail: sztremi.zsuzsi@szeged-csanad.hu