„Akiken átsüt a fény…” – Szakmai műhelyek egyházmegyénkben

„Akiken átsüt a fény…” címmel szakmai műhelyeket szerveztek a Szeged-Csanádi Egyházmegye katekétái részvételével.

Szeptember végén és október elején közel hatvan katekéta vett részt Szegeden és Békéscsabán azokon a szakmai műhelyeken, melyen a Kett pedagógiai módszerrel ismerkedhettek a résztvevők. A Szeged Alsóvárosi Ferences Plébánián és a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskolában megtartott összejövetelen megtapasztalhatták a Kett pedagógiai foglalkozás folyamatát.

Szent Erzsébet rózsacsodáján és Assisi Szent Ferenc legendáján keresztül élték meg Isten jelenlétének sokszínűségét a mindennapokban, és megerősítést, bátorítást kaptak e pedagógia használatára. Szent Erzsébet életének egyes mozzanatain át arra nyitotta fel a résztvevők szemét, hogy Erzsébet példáját követve mi is a szívünkre hallgassunk, és fölfedezzük, másoknak mire van szüksége.

Szent Ferenc természet iránt érzett szeretete és az a tisztelet, amivel a teremtett világ felé fordul, mindannyiunkat hálára késztet. Ezzel is példát adva számunkra, hogy a hétköznapok rohanásában, milyen módon maradhat a mi életünk középpontjában Isten.

A foglalkozásokat Gazsó Ilona, a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola pedagógusa és Vargáné Bögi Veronika, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Intézetének munkatársa vezette.

 

Szerző: Vargáné Bögi Veronika