A Szeged-Csanádi Egyházmegye kitüntetettjei

Nemzeti ünnepünk alkalmából állami kitüntetéseket adott át március 14-én, a Karmelita kolostor rendezvénytermében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott mások mellett Cserny Szilvia, az esztergomi Mandulavirág Óvoda vezetője, az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda volt igazgatója, a Toronyirány hetilap felelős szerkesztője a katolikus köznevelésben végzett több évtizedes oktatói, vezetői és szakértői munkája elismeréseként.

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Ritz Judit, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Bálint Sándor Egyházmegyei Szeretetszolgálat főigazgatója, a Bálint Sándor Szeretetotthon vezetője az egészségügyben és az egyházi szociális intézményekben végzett több évtizedes, áldozatos munkája és szervező tevékenysége elismeréseként.

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést Bozóky Imre, a Szeged-Csanádi Egyházmegye jogásza vehette át Nagy István agrárminisztertől a hazai labdarúgás fejlesztése, illetve jó hírének erősítése érdekében végzett munkája, továbbá Izsák város fejlesztését szolgáló, több évtizedes városvezetői tevékenységének elismeréseként.

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke a belügyminiszter előterjesztésére a testi betegségek pszichiátriai tüneteinek kutatásában elért kiemelkedő eredményei, valamint szakterületével összefüggő, jelentős publikációs tevékenysége és vezetői munkája elismeréséül dr. Vincze Gábor PhD-nek pszichiáternek, a Békés Megyei Központi Kórház főorvosának, a Szegedi Tudományegyetem címzetes egyetemi tanárának, a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Kar dékánjának a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje Polgári Tagozatát adományozta. A kitüntetést Vincze Gábornak Pintér Sándor belügyminiszter adta át.

 

 

Fotó: Miniszterelnökség/Botár Gergely