Erősödő kapcsolat a BRITISH PETROLLAL

Négy éve tartó szakmai együttműködés kapcsolt magasabb fokozatra

A világ egyik legnagyobb olaj- és gázvállalata, a British Petrol 2019 óta folyamatosan támogatja a Szokeresz hallgatóit. A nagyvállalat szegedi irodájának munkatársai négy éve egyéni és csoportos segítséget nyújtanak a roma fiatalok munkaerőpiaci jelenlétének erősítésében.
A bp munkatársai az együttműködés keretében tehetséges, a felsőoktatásban tanuló roma diákokat mentorálnak 1-2 akár 3 szemeszteren keresztül. Eddig összesen 18 bp-s mentor 22 diákot mentorált. Emellett a szakkollégisták részt vehettek egy 4 alkalmas munkaerőpiaci tréningen, amit a nemzetközi vállalat trénerei tartottak A hallgatói visszajelzések egyöntetűen pozitívak.
Most további két elemmel bővül a szakmai kapcsolat: pénzügyi tervezést is tanulhatnak a szakkollégisták a British Petrol segítségével, valamint a Hallgatói Bizottság tagjai egy csoportos coaching folyamatba kapcsolódhatnak be, a cég egyik szakemberének felajánlása következtében.
A szakmai támogatás mellett a vállalat 2021-től anyagilag is támogatta szakkollégiumot:
2021-ben vásárlási utalványokkal, 2022-ben a szegedi iroda ötéves születésnapi bulin befolyt tombola bevételével, továbbá a bp Foundation által kifizetett ún. „matching effort” összeggel, azaz a programban résztvevő bp-s munkatársak önkéntes munkája megváltásának összegével, összesen 1.800 USD értékben.
A február 28-án aláírt megállapodással további három évre került erősítésre a magas presztízsű partnerség, aminek keretében a British Petrol vállalja, hogy 2025-ig évente 1.500.000 Ft értékben támogatja a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégiumot.

Kulczycki Julianna, a bp Magyarország országvezetője:

„Büszkén támogatjuk a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium értékteremtő munkáját. Kollégáink visszajelzései alapján ez a program mind a mentorok, mind a mentorált fiatalok számára egyszerre szemléletformálás és fejlődési lehetőség. Reméljük, hogy egy napon munkatársként is köszönthetünk volt SZKRSZ-es diákokat.”

Mészáros Ferenc, az SZKRSZ igazgatója: „Arra biztatjuk hallgatóinkat, hogy aktívan vegyenek részt a saját életük formálásában, és hogy cselekvően vegyenek részt a körülöttük levő világ alakításában, mert csak tettekkel lehet jobbá tenni a világot, élhetőbbé tenni a jövőt. Ez a támogatás és partnerség ebben segít minket!”

Forrás: szkrsz.hu