Szegeden is bemutatjuk zarándokútikönyv-sorozatunk első, Lourdes-ról szóló kötetét

A Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária emléknapjának előestéjén, február 10-én, pénteken Szegeden is bemutatjuk zarándokútikönyv-sorozatunk első kiadványát, a Lourdes című kötetet. A programra a Katolikus Házban (Szeged, Dugonics tér 12.) kerül sor 18 órától. A könyvsorozat a Magyar Kurír gondozásában, a Via Sacra utazási irodával együttműködésben jelent meg.

A kötet szerzője Koncz Attila újságíró, aki számos zarándoklatot vezetett Lourdes-ba, és nemcsak jól ismeri a helyet, hanem hiteles átadója is annak a történetnek, mely Isten és ember kapcsolatát – Szűz Mária segítségével, közbenjárásával – erősíti és mélyíti el.

A könyvbemutató alkalmával a szerzővel Kuzmányi István, a Magyar Kurír főszerkesztője és Budai András, a Via Sacra utazási iroda vezetője beszélget.

A zarándokútikönyvhöz írt ajánlásában Berta Tibor tábori püspök így fogalmaz:

„Lourdes a megtérés és az Istennel való találkozás helye, ahol Mária alakjának tündöklésében Isten irgalmassága mutatkozik meg, ahol Isten szépsége megtapasztalhatóvá válik a forrás tiszta vize és a gyertyák világító fénye által.

Lourdes arra tanít, hogy a szeretet erősebb, mint a gonoszság. Mária azért jelent meg Lourdes-ban, hogy feltárja Isten emberek iránti szeretetének valóságát, hogy meg­mutassa annak útját, ahogyan az ember egyéni és közösségi élete megújulhat.

Mária, Isten mosolya, az Irgalmasság Anyja a lourdes-i jelenések által kitárta előttünk az eget, és út­mutatást adott az Örök Haza felé vezető zarándokutunkon.

Szeretettel és jó szívvel ajánlom e könyvet mindazoknak, akik elzarándokolnak Lourdes-ba Máriához, reménységünk forrásához, hogy ott bátorítást, örömöt, biztonságot és békét merítsenek életük megpróbáló gondjainak föloldásához, nagylelkűen tudjanak válaszolni az Úrnak, s ezáltal Bernadett útján, Mária segítségével, Krisztus nyomába lépjenek.”

Lourdes című kiadványunk a könyvbemutató idején és az Új Ember könyvesboltban vásárolható meg (Budapest, V. kerület, Ferenciek tere 7–8. Nyitvatartás: hétfő–péntek 9–18 óráig), vagy az Új Ember webboltban rendelhető meg.

Magyar Kurír