Szerelmes kalandtúrával indul a Házasság hete

Párkapcsolati előadások, belvárosi barangolás, táncház és interaktív foglalkozások várják a szegedi párokat az idei Házasság hetén. A programok február 11. és 19. között zajlanak majd városszerte.

A Házasság hete országos programsorozat idei mottója: Szeretetbe kapaszkodva. A szegedi rendezvények főszervezője a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökség CsaládKözPontja, a programok február 11. és 19. között zajlanak majd. A cél idén is kettős, egyrészt megerősíteni meggyőződésükben azokat, akik már házasságban élnek, másrészt pedig érveket és szempontokat adni azoknak, akik bizonytalanok az elköteleződés és a hűségben megélt férfi-nő kapcsolat létjogosultságában.

A nyitóprogram szerelmes kalandtúra lesz Szeged belvárosában szombaton 15 órától, amelyre február 9-ig jelentkezhetnek az érdeklődők a pasztoralis.hu oldalon. A körülbelül másfél órás barangolás során a város múltjából ismert házaspárok életének történeteit idézik majd fel a résztvevőknek, amelyekhez kapcsolódóan párkapcsolat-erősítő feladatokat kapnak. A túrát teljesítők között élménykuponokat sorsolnak ki a szervezők.

A nyitómise vasárnap 10 órakor kezdődik a Dómban, amelyen Tóth András görögkatolikus pap mond szentbeszédet.

Február 13-án 17 és 19 óra között párkapcsolati játékra várják a párokat a Katolikus Házba Szövevényes életünk címmel, amely során padlóképes foglalkozás keretében tekinthetnek életükre, kapcsolatukra. A programra február 10-ig lehet jelentkezni szintén a pasztoralis.hu weboldalon.