A zenén keresztül imádkoztak a művészek

Kivételes művészek előadásának lehettek szem- és fültanúi azok, akik csütörtök este a dómba látogattak, ott ugyanis fél nyolctól Kolonits Klára Kossuth-díjas operaénekes, Mihályi Éva hegedűművész és Ács János karmester, zongoraművész mutatkozott be. Utóbbi szerint valójában nem is koncertet adtak, hanem a zenén keresztül imádkoztak, hiszen többek közt a nagy operahősök imádságai csendültek fel a szegedi székesegyházban.

Például Verdi: A lombardok című művének egy darabját és Schubert: Ave Maria című szerzeményét is hallhatta a nagyérdemű Kolonits Klára és Ács János által, míg Mihályi Éva  minden műfajból merítve a nagy klasszikus zeneszerzők legszebb lassú tételeivel járult hozzá ahhoz, hogy a hallgatóság lelkiekben is felkészüljön a közelgő ünnepre. Így Bach: Suite no 3 air darabja sem maradt ki a repertoárból, a kivételes művészt Ács János kísérte zongorán.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye által szervezett esemény igazi lelki táplálékként hatott az adventi időszakban, valamint a háborúval és válsággal sújtott időben. A rendezvényre a belépés ingyenes volt, ugyanakkor adománygyűjtést tartottak a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász javára, amely idén is rászoruló családok karácsonyát teszi szebbé Csongrád-Csanád és Békés megyében.

 

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Gémes Sándor