Kivételes művészek koncertjén töltekezhetünk lelkiekben

Ingyenes koncertet szervez a Szeged-Csanádi Egyházmegye csütörtökön 19 óra 30 perctől a székesegyházban, ahol Kolonits Klára Kossuth-díjas opera-énekesnő, Mihályi Éva hegedűművész, koncertmester és Ács János karmester, zongoraművész előadása lesz majd látható, hallható. Ács János lapunknak elmondta, advent van, de ugyanakkor háború is, éppen ezért a zenén keresztül harmóniát szeretnének teremteni két kiváló barátjával, akikről úgy véli, kivételes művészek.

Kiemelte, ez valójában nem egy koncert, hanem egy meditáció lesz, egy zenén keresztüli imádság, amely révén mindenki fel tudja készíteni a lelkét a közelgő ünnepre. A több mint négy évtizede Olaszországban élő karmester elmondta, Kolonits Klára a nagy operahősök imádságait énekli majd el, míg Mihályi Éva minden műfajból merítve a nagy klasszikus zeneszerzők legszebb lassú tételeit adja majd elő. A program zárásaként pedig közös produkcióval készülnek, felcsendül majd többek közt az Ave Maria is.

A különleges eseményen bárki részt vehet, belépődíj nincs, ugyanakkor az est során a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász javára gyűjtenek majd, amely idén is rászoruló családok karácsonyát teszi szebbé Csongrád-Csanád megyében.

 

Forrás: delmagyar.hu