Betlehemeznek és adományt gyűjtenek

Többször is bemutatja betlehemes előadását a kisteleki betlehemezők csapata a városban, és ezzel párhuzamosan adományt gyűjt a háború sújtotta Kárpátalján árván maradt magyar gyerekeknek.

A Szent István Király Plébánia hittanosaiból álló csapat idén is benevezett az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány által kiírt nemzetközi betlehemes versenybe – több mint száz társaság jelentkezett –, amelyet az előző években már ötször megnyert, így eljutottak Ferenc pápához a Vatikánba és az Európai Parlamentbe. 2020-ban és 2021-ben a Covid miatt nem indultak.

– Az idei, Időutazás című betlehemesünk a mai kor emberét szólítja meg, aki a technika ördöge által behálózott fogyasztói társadalomban, a rohanó világban magányosan éli túlhajszolt életét. Ez a betlehemes játék nemcsak egy egyszerű, Jézus születését bemutató és hirdető színdarab, annál több: a ma emberének problémáiról való gondolkodás és egyben kiútkeresés – mondta Harmat József felkészítő tanár, művészeti vezető, a templom kántora.

A betlehemes csapat adományt is gyűjt, amelyet a boltokba, üzletekbe kitett dobozokba január közepéig bárki elhelyezhet. Az akcióhoz csatlakozott két festőművész, Csányi Lívia és Hódi Katalin, akik képeket ajánlottak fel árverésre, amelyek a katolikus templomban tekinthetők meg, és az érdeklődők ott licitálhatnak rájuk január 15-éig. A kezdő licit a Szeretet pipacsaira 50 ezer, míg a Zene angyala és a Tavasz angyala című képekre 10 ezer forint.

A gyerekek előadásukat több intézményben bemutatják, valamint december 25-én, 9.30-tól a templomban minden érdeklődőnek, a szentmise utána kezdődik.

 

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Frank Yvette