Kitüntették Kiss-Rigó Lászlót

Az október 4-i Tartalékos Honvédek Napja ünnepéhez kapcsolódva Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspököt a szövetség érdekében végzett tevékenységéért a Magyar Tartalékosokért Emlékcsillag arany fokozatával tüntették ki. Az elismerést szerdán, a Szegedi Dóm Látogatóközpontban Széles Ernő ny. dandártábornoktól, a Magyar Tartalékosok Szövetségének (MATASZ) elnökétől vehette át a kitüntetett.

A MATASZ nevében Széles Ernő ny. tábornok mondott köszönetet Kiss-Rigó László püspöknek a szövetség munkájában nyújtott segítségért, támogatásért, a rendezvényeken való részvételért. A közös munka mintegy 10 éves múltra nyúlik vissza.

Kiss-Rigó László köszöntőjében méltatta a szervezet munkáját, és további támogatásáról biztosította a Magyar Tartalékosok Szövetségét. Elmondta, hogy gyermekkorában néhány évig a Budakeszi úton lakott, és az otthonukhoz közel volt a pasaréti pálya. Serdülőként, illetve ifistaként a Pénzügyőr játékosa volt, egy meccs erejéig még a tartalékcsapatba is bekerült. De ekkor elvitték katonának, és itt véget ért a pénzügyőrös pályafutása. Ám jó pár évvel később a Pénzügyőr tiszteletbeli játékosává választotta, ami kicsit olyan érzés, mint ez a mostani. Az elismeréssel a MATASZ közösségének tagjává vált.

 

 

Forrás: szegedma.hu

Fotó: Sándor Judit