Martin Meiser kapta a Gnilka-díjat

Martin Meiser saarbrückeni professzor kapta az idei Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Gnilka-díját, melyet a szerda esti hangverseny részeként vehetett át a Saarlandi Egyetem professzora.

Martin Meiser protestáns teológiát tanult Neuendettelsauban, Hamburgban, Tübingenben és Münchenben, 26 évvel ezelőtt Újszövetség tantárgyból habilitált, valamint lelkipásztori szolgálatot is ellátott korábban a bajor regionális gyülekezetben. Kutatásai fókuszában az ókori Szentírás értelmezése és a Septuaginta, a Héber Biblia görög nyelvű fordítása áll.

A szerda esti hangversenyen felcsendült L. Boëllmann: Introduction-Choral a Gótikus szvitből, Malotte: Az Úr imája, Mozart: Laudate Dominum, Grieg: Zengjen hozsánna!, C. Franck: 150. zsoltár, valamint G.F. Händel: Messiás – Halleluja című szerzeménye. Közreműködött Gyüdi Eszter, Szélpál Szilveszter, Simon Bálint, továbbá Baloghné Kovács Magdolna és Nagy-Szabó Kornélia vezetésével a Szegedi Ökumenikus Kórus, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar Gyüdi Sándor vezényletével.

A Hermeneutika avagy a bibliai szövegértelmezés változatai című konferencia csütörtökön zárul. A háromnapos eseményre Németországból, Angliából, Svédországból, Olaszországból és Zaire-ből is érkeztek biblikusok.

 

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba