Szeged-Csanád GA – Ferencvárosi Torna Club a jótékonyság jegyében

A csapatok a háború borzalmai elől menekülő, bajbajutott családoknak ajánlották fel a Szeged-Csanád GA – Ferencvárosi TC barátságos labdarúgó-mérkőzés bevételét. A találkozóra megvásárolt jegyek mellett adománygyűjtő dobozokban is elhelyezhető a támogatási összeg, amely a szponzorok felajánlásaival egészülhet ki. A bevételt a játékosok és a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász önkéntesei juttatják el az érintettekhez.

A címvédő, 32-szeres magyar bajnok, 23-szoros Magyar Kupa-győztes Ferencváros 2022. március 26-án (szombat) 15.30-kor barátságos labdarúgó-mérkőzést játszik a Szeged-Csanád GA csapatával a szegedi Szent Gellért Fórumban. A játékosok a sport eszközével kívánják segíteni a humanitárius katasztrófa érintettjeit.

Óriási dolog, hogy Magyarország legnagyobb klubját, a Ferencvárost a Szent Gellért Fórumban fogadhatjuk. Szurkolóink számára is különlegesnek ígérkezik a mérkőzés, reméljük, hogy minél többen kilátogatnak majd. Ezt a rangos eseményt arra használjuk fel, hogy segítsünk a bajbajutott kárpátaljai magyarokon. Az eredmény másodlagos lesz, a jótékonysági akció a lényeg – mondta Adem Kapic, a Szeged-Csanád GA sportigazgatója.

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász munkatársai pedig már a háború kirobbanását követően segítséget nyújtottak az Ukrajnából érkező menekülteknek. Az egyházmegye Zöldfás Lelkigyakorlatos házában mintegy 120, otthonukat elhagyni kényszerülő kárpátaljai menekültnek biztosítottak összkomfortos szállást. Egészségügyi ellátásukról orvos gondoskodik, a háború okozta trauma feldolgozásában pedig pszichológustól kapnak támogatást, de teológusok és hitoktatók is segítenek a rászorulóknak. Külön figyelmet fordítanak a kismamák és a gyermekek ellátására. A menekültek hivatalos ügyeinek intézésében jogász, tolmács, illetve idegenrendészeti munkatárs segít.

Hogyan járulhatunk hozzá a Szent-Gellért Fórumban rendezendő barátságos találkozón a menekültek megsegítéséhez?

  • A mérkőzésre szóló jegyek megvásárlásával (VIP Gold 15.000 Ft, VIP bronz 4000 Ft, „C” szektor 2000 Ft, kapu mögötti lelátó 1000 Ft).
  • A stadion emeletein elhelyezett gyűjtődobozokba tett adományokkal.
  • Szponzori támogatással.