„Keljünk útra, hogy életet merítsünk!” – Óföldeákra zarándokoltak a Szeged-Csanádi Egyházmegye hívei

A Csongrád megyei Óföldeákon tartották az első szeged-csanádi egyházmegyei találkozót május 26-án. Kiss-Rigó László püspök a jelen levő papsággal ünnepi szentmisét mutatott be a Szűz Mária, Keresztények Segítsége nevet viselő erődtemplomban.

Az egyházmegyei találkozó napján, szombaton 10 órakor több mint száz zarándok indult Óföldeákra a földeáki Szent László-templomtól. A 6 kilométeres úton négy stációnál elmélkedések várták a résztvevőket.

Az énekes, imádságos zarándoklat délre érkezett a Szűz Mária, Keresztények Segítsége titulust viselő óföldeáki gótikus erődtemplomhoz.

A zarándoklat mottója „Keljünk útra, hogy életet merítsünk!” (Ter 43,8) volt.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye első találkozóját a 2020-ban Budapesten rendezendő eucharisztikus kongresszusra való készület jegyében szervezték meg – azzal a céllal, hogy elősegítse az egyházmegye lelki megújulását, és erősítse az összetartozást.

A rendezvényen zenei, irodalmi és néptáncműsort adtak elő a Boldogasszony Iskolanővérek makói és szegedi iskoláinak diákjai.

A Szűz Mária, Keresztények Segítsége-templomban szentségimádást tartottak és Mária-litániát imádkoztak az egyházmegye hívei.

Délután 3 órakor ünnepi szentmisét mutatott be a jelen levő papsággal Kiss-Rigó László megyéspüspök.

Fotó: Hidas Bence/Szeged-Csanádi Egyházmegye