Szavalóversennyel emlékeztek Petőfi Sándorra

„Sokszínű Petőfi” címmel képzőművészeti pályázatot és szavalóversenyt szervezett a SZEGEPI 2023.március 30-31-én.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete „Sokszínű Petőfi” címmel kétnapos nagyszabású rendezvény keretében nyújtott lehetőséget egyházmegyénk tehetséges diákjainak a bemutatkozására és az örömteli közös együttlétre. A diákok számos díjnyertes képzőművészeti alkotással és lelkes versmondással nagy költőnknek, Petőfi Sándornak állítottak emléket, aki példaértékű lehet a tanulók számára, hiszen bátran megmutatta tehetségét a költészetben, a hazaszeretetben, a jó cél melletti elköteleződésben.

A versenynapokat, a képzőművészeti pályázat díjkiosztó ünnepségét Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora nyitotta meg, aki elismerő szavakkal köszöntötte a képzőművészeti pályázat nyerteseit, a szavalóverseny résztvevőit és a felkészítő tanárokat. További köszöntő beszédet mondott Tóth József kancellár és Lipcsei Imre a Pedagógiai Intézet igazgatója.

A versenykihívást nagy érdeklődés kísérte. A szavalóversenyre 130 diák jelentkezett, így az alsós és felső tagozatos tanulók két külön napon álltak a zsűri elé. Március 30-án két korcsoportban versenyző 59 alsó tagozatos kisdiák, március 31-én három korcsoportban 71 felső tagozatos tanuló mérte össze tudását, adott hangot tehetségének. Valamennyi diák nagy kitartással készült a versenyre, ahol bizonyították tudásukat, elismerésre méltó versenyeredmények igazolták tehetségüket, felkészültségüket. A zsűri 26 kiváló teljesítményt nyújtó diáknak adott át oklevelet és könyvjutalmat.

A képzőművészeti pályázatra 90 alkotás érkezett. Nehéz választás előzte meg a helyezések kialakítását, hiszen megannyi alkotásnak megvolt a maga művészi értéke, szépsége, üzenete. A zsűri 18 tanulót hívott meg a díjátadó ünnepségre, akik kiválósági munkájukkal díjat nyertek el a képzőművészeti pályázaton.

A versenynapokat Lipcsei Imre igazgató ünnepélyes beszéde zárta, méltatva a versenyzők kiváló teljesítményét és a felkészítő pedagógusok értékes felkészítő munkáját.