Több mint száz gyerek farsangozott az Ágotával

Hatalmas farsangi mulatságot rendezett szombaton az Ágota közösség az Ágota Kulturális és Közösségi Központban, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat. A kisebbek a jelmezversenyt, a nagyobbak a zenés tini szórakozó estet, vagyis a diszkót élvezték.

Zsúfolásig megtelt gyerekkel, fiatallal a szegedi, Csongor téri Ágota Kulturális és Közösségi Központ szombat délután, ahol farsangi mulatságot rendezett az Ágota Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató. Az eseményen a játszóház Ifi Klubjába járó, annak szolgáltatásait igénybe vevő környékbeli hátrányos helyzetű gyermekek mellett részt vettek családjukból kiemelt gyermekek is. A tarjáni városrész fiataljai együtt farsangoztak a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Csongrád-Csanád vármegyei lakásotthonaiban és nevelőszülőknél élő gyermekekkel. A vármegyéből 10 család összesen 40 gyerekkel érkezett, jöttek tizennyolcan a csanádpalotai és tizenketten a hódmezővásárhelyi lakásotthonból.

Az Ágota Közösség nemcsak Csongrád-Csanád vármegyében várta farsangi mulatságra tagjait. Ezzel a programmal egy időben Ágota-Falván, a Tass-Alsószenttamáson található ifjúsági, kulturális, szabadidős és lelkiségi központban is szerveztek farsangi mulatságot.

Az Ágota Közösség fontos feladatának tartja, hogy tagjai időről időre megtapasztalhassák az összetartozás élményét, ezért rendszeresen szervezünk olyan rendezvényeket, ahol ezt átélhetik a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek és nevelőszüleik. Ezért a vármegyénkénti családi napok mellett ünnepekhez kötődő eseményeket is szervezünk számukra. Mint például a szombati farsangi buli

– mondta el Kothencz János, az Ágota Alapítvány alapítója és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója.

Találkoztunk Szebasztiánnal, aki Pókembernek, Attilával, aki a Mancs őrjárat tűzoltójának és a kis Letíciával, aki katicabogárnak öltözött. A 16 éves Panna azt mondta, ő saját magának öltözött. Azt azért elárulta, a kollégiumi farsangon boszorkány jelmezt húzott, de mint fogalmazott, ott nem volt gáz. Így a fotózásnál is inkább a kis Letícia mögé bújt.

A jelmezverseny mellett vetélkedők, seprűtánc, arcfestés, csillámtetkó, tombola és az elmaradhatatlan fánkevő verseny is a program része volt. A farsangi mulatság zenés tini szórakozó esttel és kiszebáb égetéssel zárult.