Szerelmesek kalandoztak a belvárosban

Házasoknak szervezett szerelmes kalandtúrát a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségének Családközpontja.

A párok szombaton délután találkoztak a Katolikus ház udvarában, ahonnan elindultak Szeged belvárosában a rövid, de annál tartalmasabb sétára.

Bucskóné Lehota Ágota irodavezető a helyszínen lapunknak elmondta, hogy a belváros egy-egy pontján Szeged múltjából ismert házaspárok életének egy történetét idézik fel, amelyekhez kapcsolódóan párkapcsolaterősítő feladatokat is kaptak a résztvevők.

A mostani séta első állomása a Dugonics téren volt, ahol korábban a Szegedi Napló szerkesztősége működött, ahol maga Mikszáth Kálmán is dolgozott, sőt még egy saját ágya is volt. Mikszáth Szegedre kerülése után először Mauks Mátyás szolgabíróhoz szegődött, és bele is szeretett a szolgabíró Ilona nevű lányába.

A szolgabíró persze ezt nem nézte jó szemmel, Mikszáth Kálmán ezért egy olyan papírt csempészett az aláírandók közé, amiben az áll, hogy a főnöke hozzáadja a lányát. Természetesen lebukott, de a házasság azért később összejött, bár csak két évig tartott. A vezetett csoportok több turnusban indultak, és legalább negyven házaspár jelentkezett a programra.

Az 1-1,5 órás kalandtúra végén a résztvevők a CsaládKözPont vendégei voltak egy forró italra. Szegeden egyébként már 15. alkalommal rendezték meg a programsorozatot. A Házasság hetére számtalan rendezvénnyel készültek a szervezők. A programok – néhány kivételtől eltekintve – ingyenesek.

 

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Gémes Sándor