A jubiláló házasokat köszöntötték

A boldogságot nem valamiben, hanem a másik emberben kell keresni – mondta Negyela Zoltán plébániai kormányzó tegnap a ruzsai templomban, ahol szentmisén köszöntötték a jubiláns házaspárokat. Mivel az előző években a koronavírus-járvány miatt nem lehetett együtt ünnepelni, ezért idén karácsonykor az elmúlt évekért is hálát adtak a résztvevők.

Megtelt hétfő este a ruzsai Urunk Színeváltozása Templom, ahol szentmisén köszöntötték a jubiláns házaspárokat, és hálát adtak a hűség és a szeretet megtartásáért. Ez már hosszú éve hagyomány a templomban, azonban mivel az előző években a járvány miatt nem lehetett együtt ünnepelni, ezért idén az elmúlt évekért is hálát adtak a résztvevők.

Még a mise előtt találkoztunk a templom előtt Farkasné Szekeres Nikolettával, aki férjével és ötéves kislányával érkezett a szertartásra. Elmondták, hogy hat éve házasok, és a plébános már tavaly is meghívta őket is erre a szentmisére, de az akkor a már említett járvány miatt elmaradt, most viszont nagyon szívesen jöttek, a többi évfordulós, vagy éppen jubiláló házaspárral együtt.

Negyela Zoltán plébániai kormányzó pedig arról beszélt prédikációjában, hogy a boldogságot nem valamiben, hanem a másik emberben kell keresni.

Egy olyan ember példáját említette, aki először, fiatal korában sikeres focista akart lenni, ami sikerült is neki. Azonban egy idő után ez már nem volt elég neki, ezért felhagyott a futballal. Ezután úgy döntött, hogy üzletember lesz, amiben szintén nagyon sikeres lett, de még mindig nem találta meg a boldogságot. Később aztán sikeres íróvá vált, mindenki rajongott a műveiért, de őt, magát senki sem szerette, így ez sem hozta meg neki a boldogságot. Végül amikor egy vasútállomáson várakozott, észrevett egy asszonyt, aki egy kisgyerekkel várt valakit. Amikor megérkezett a vonat, egy férfi szállt le róla, a nő és a gyermek pedig odaszaladt hozzá. A sikert sikerre halmozó férfi ekkor jött rá arra, hogy mi is az igazi boldogság.

 

 

GALÉRIA

 

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Török János