Egészségügyi dolgozókkal a dómban

„Nagyon szép volt, és érdekes…erre egy egész nap sem volna elég”, mondta június 17-én és 24-én több egészségügyi dolgozó is, amikor végig hallgatta a Magyarok Nagyasszonya-székesegyházról és Dömötör-toronyról szóló idegenvezetést, valamint megnézte a dóm tornyából látható panorámát.

A programot a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségének Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálata szervezte azért, hogy a fáradságos munkából egy kicsit kiszakítsa a deszki, hódmezővásárhelyi és makói kórházakban dolgozókat, akik közül több, mint negyvenen fogadták el a meghívást. A dóm látogatására az érdeklődő családtagokat is hívták, hiszen fontos volt, hogy akik szeretnék, közös élményt kapjanak.

A történelem Szegedhez kapcsolódó eseményinek, alakjainak felidézése, egyféle múltba „utazás” után a résztvevők kötetlenül beszélgettek egymással és a kórházlelkészi szolgálat munkatársaival.

Sokan vállalkoztak a torony több mint háromszáz lépcsőjének megtételére is, amely után a város különleges panorámájában gyönyörködhettek.

A látogatók megtekinthették Szekeres Erzsébet „Fénnyel varrott” című időszaki kiállításának lenyűgöző alkotásait, amelyek augusztus 15-ig láthatók a Szegedi Dóm Látogatóközpontban.