Hálaadó szentmise az elmúlt tanévért

A Szent Gellért Katolikus Iskolai Főhatósághoz tartozó 76 óvoda, általános iskola és középiskola pedagógusai közül 550-en vettek részt a tanévzáró TeDeum hálaadó szentmisén.

A résztvevők nagy száma miatt a tanévzárót a Szent Gellért Fórum rendezvénycsarnokában tartották, melyen dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök celebrálta a szentmisét.

Homíliájában kiemelte a próféták tanítását, miszerint a „szűk kapun menjetek be, mert széles a kapu és tágas az út, amely a romlásba visz, és sokan mennek be rajta. De milyen szűk a kapu és keskeny az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják”.

A püspök e gondolat köré fonta üzenetét, melyben felhívta a figyelmet a helyes döntésre, hiszen az, hogy melyik kaput választjuk, meghatározza további életünket.

A SZEGEKIF főigazgatója, dr. Lipcsei Imre beszédében megköszönte a pedagógusok 2021-2022-es tanévben végzett áldozatos munkáját, kiemelve a katolikus értékek szolgálatát. Bejelentette, hogy négy új intézmény kerül a főhatósághoz, amelyek szorosan kapcsolódnak az egyházmegye küldetéséhez.

Az ünnepségen két nyugdíjba vonuló vezetőt köszöntöttek. Kiss-Rigó László püspök a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított Szent Gellért-díj arany fokozatát adta át Caimacan Klárának, a békéscsabai Savio Szent Domokos Katolikus Általános Iskola igazgatójának és Katona Zsoltnénak, a szegedi Fénysugár Óvoda vezetőjének.

A tanévzárón Lipcsei Imre főigazgató Bódiné Bazsó Tündét, a Savio Szent Domokos Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Bodó Jenőnét, a Fénysugár Óvoda, míg Luczó Anikót, a Bíbic Katolikus Óvoda és Bölcsőde vezetői feladatainak ellátásával bízta meg.

Az ünnepség állófogadással zárult.