Kétszáz kreatív fiatal jelentkezett a Tesz-Vesz Tavasz kihívásaira

Idén XIV. alkalommal szervezte meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája hagyományos önkéntes programját, a Tesz-Vesz Tavaszt. A szervezők a programmal a teremtés és a természet fontosságára hívták fel a résztvevők figyelmét, így a projekt középpontjában a teremtésvédelmi tevékenység állt. A fiatalok ez alkalommal három feladat közül választhattak.

Miért jó és miért érdemes védeni a természetet? Mutasd be egy rövid TikTok videó formájában! – olvashatták a résztvevők a felhívást. A második lehetőség egy minimum három napos projekt beizzítása volt, amelynek fókuszában a teremtett világunk megóvása állt. A harmadik tevékenységgel a hulladék újra hasznosítására buzdították a szervezők az ifjúságot. Olyan plakátot készíthettek el, amelyhez kizárólag fennmaradt papír, műanyag vagy fém hulladékot használhattak.

Az Ifjúságpasztorációs Iroda nagy örömére mintegy 200 fiatal csatlakozott a programsorozathoz. A beküldött alkotások közül minden kategóriában három díjazottat jutalmaztak. A legkreatívabb fiatalok részt vehettek egy madárlesen Mórahalom közelében; a második helyezett csapatok eltölthettek egy délutánt a Szegedi Vadasparkban; a dobogó harmadin fokán állók pedig Tesz-Vesz Tavasz ajándékcsomaggal gazdagodhattak az iroda jóvoltából.