Isten szeretetének az ünnepe

Megtelt hívekkel és ér­­deklődőkkel szombat dél­­előtt a Magyarok Nagyasszonya-székesegyház, ahol tíz órától Kiss-Rigó László szeged–csanádi püspök celebrált karácsonyi, ünnepi szentmisét.

A koronavírus-járvány miatt minden második padsor le van zárva a dómban, ezért és az érdeklődők nagy száma miatt pótszékeket helyeztek el a templomban.

 

– Közülünk, akármilyen fontosnak tartja is magát valaki, a mi születésünkről nem adott hírt a világsajtó rögtön, néhány órával az eseményt követően – kezdte ünnepi gondolatait a megyés püspök, aki beszédében azt foglalta össze, hogy mit is ünneplünk karácsonykor.

Szerinte a karácsony igazi mondanivalója az, hogy az em­­ber méltóságát a karácsonynak köszönheti, hiszen mindannyian Isten emberré lett fiának testvérei vagyunk, azaz Is­­­ten becsül bennünket.

 

A szeged–csanádi püspök úgy fogalma­zott, hogy ha magunkat és egy­­mást legalább annyira be­­csülnénk, amennyire Isten be­­csül minket, akkor egészen más lehetne az életünk.

 

– A Megváltó megszületése nemcsak egy nemzet, hanem az egész egyetemes emberiség számára megváltás – hangsúlyozta a szentmisén a püspök atya.

 

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Török János