A pápai kórus vendégszerepel a Dómban

A Filharmónia Magyarország és a Szeged-Csanádi Egyházmegye szervezésében Szegeden ad koncertet a Sixtus-kápolna énekkara. A pápai kórus – amelynek elődjei már a 6. századtól hirdetik az egyház evangelizációs küldetését – előadása 2021. augusztus 5-én, csütörtökön este 8 órától hallható a Székesegyházban.

A hangversenyen a zenei és liturgiatörténet legismertebb alkotásai is megjelennek, valamint az itáliai reneszánsz mesterek legszebb a cappella egyházi művei is felcsendülnek. A kórus karnagya Marcos Pavan, a hangszerek királynőjét Josep Solé Coll orgonaművész szólaltatja meg.

Műsor:
Victimae pascali laudes – gregorián
Josquin des Prez: Domine, non secundum peccata nostra
Palestrina: Alma Redemptoris Mater
Palestrina: Tu es Petrus
T.L. da Victoria: O vos omnes
Palestrina: Exsultate Deo
Palestrina: Pater noster – két kórusra
F. Capocci: Orgonafantázia a „Veni Creator Spiritus” dallamára
Factus est repente – gregorián
L. Perosi: Pater Noster
Domenico Bartolucci: Caeli enarrant
G. Liberto: Ecce, sto ad ostium
Domenico Bartolucci: Exsultate Iusti
Palestrina: Credo a „Missa Papae Marcelli” miséből

Jegyár: 3900 Ft / 4900 Ft / 5900 Ft

Kedvezmény:
Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett és értékesített felnőtt hangversenyekre − bérletük felmutatásával − 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető, koncertenként.

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország szegedi irodájában (Klauzál tér 7.; +36 62 425 260; szeged@filharmonia.hu), a Ticket Express jegyirodáiban, online a www.jegymester.hu oldalon,valamint koncert előtt a helyszínen.

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat.

A Filharmónia Magyarország hivatalos szállítója a Porsche Hungaria. A koncert a Kormány 1290/2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.