Hitükről vallottak a hírességek Szegeden

Hazánk ad otthont szeptember 5. és 12. között a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. A katolikus világesemény népszerűsítését a bibliai 12 apostol mintájára 12 hírnök végzi országszerte. Közülük négyen Szegedre látogattak szerdán.

Csókay András idegsebész, Zsuffa Tünde írónő, Szikora Róbert énekes és Dolhai Attila színész beszélgetett életről, halálról, hitről és saját Isten-élményeikről.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye által szervezett Ébresztő Szeged elnevezésű est során Zsuffa Tünde írónő, Csókay András idegsebész, Szikora Róbert énekes és Dolhai Attila színész beszélgetett életről, halálról, hitről és saját Isten-élményeikről.

Dolhai Attila a közelmúltban átélt hangszalag műtétéről vallott őszintén a népes hallgatóságnak. Elmondta, bár a hivatása, a legfőbb tálentuma került veszélybe a beavatkozáskor, mégsem félt, mert a műtő felé haladva érezte, hogy a Jóisten vigyáz rá.

Szikora Róbert elmesélte, mikor felkérték a NEK hírnökének, éppen születésnapját ünnepelte. Egyetlen kívánsága volt aznap, mégpedig, hogy a Szent Erzsébetről írt és meg nem jelent dalai valódi történetté állhassanak össze. Zsuffa Tünde, a NEK kommunikációs vezetője kérte fel aznap hírnöknek, vállalta a feladatot és azóta megszületett a regény.

Csókay András a szenvedés teremtő energiájáról beszélt a megjelenteknek. Elmondta, hogy tízéves kisfia elvesztésekor hallotta a sátán kacaját, ám kitartott Istenbe vetett bizalmában, melynek következtében megkapta azokat a megerősítéseket, melyek a tragédiát drámává szelídítették, mely rendszerint katarzist tartogat. Lelki felemelkedése akkor teljesedhetett be, mikor belátta, hogy Isten bármely embernél jobban tud szeretni, és kisfia már e szeretetben él Jézus mellett.

Fotó: Karnok Csaba

Forrás: delmagyar.hu