15 millió forintból újítják fel az algyői Szent Anna Templomot

A kormányzati támogatásból az épület külső résznek rendbehozatala valósulhat meg a közeljövőben, tudtuk meg Fazakas Attila plébánostól.

Mintegy 50-100 fős közösség jár rendszeresen a Szent Anna templomba, ám az egyházi ünnepek alkalmával rendszerint meg is telik, tudtuk meg Fazakas Attilától. A plébános 2014. április 1. óta szolgál Algyőn, mint hangsúlyozta, nagyon szeret is itt lenni, sok segítséget kap a munkatársaitól, és a hívektől is. A templom egyik különlegessége, hogy a megszokottaktól eltérően nem a nagyközség középpontjában helyezkedik el, hanem szinte a természet közvetlen közelségében, a töltés mellett a Tisza partján.

Kormányzati támogatásból most lehetőség van egy kisebb felújításra, az egyházközség erre mintegy 15 millió forintot fordíthat. Ebből az összegből, mint a plébánostól megtudtuk, az épület külsejét szeretnék rendbe tenni a közeljövőben. Sor kerülhet például a folyó felőli oldalon szellőzővakolat felrakására, valamint a templom újrafestésére, vakolatjavítására is, illetve a bejárati ajtó felújítására is szükség van.

A mostani felújítás után azonban a későbbiekben más javításokat is el kellene majd végezni, mondta el Fazakas Attila, ezek közül többek között kiemelte a fűtésrendszer további korszerűsítését és a padlózat kicserélését.

Forrás: makohirado.hu