Az egyházmegye szociális dolgozóit is szűri az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem társadalmi felelősségérzetének megfelelően június 8-án megkezdte a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő szociális intézmények mintegy 160 alkalmazottjának és körülbelül 600 ellátottjának koronavírus-szűrését.

A Harmat utcai Bálint Sándor Szeretetotthonban kezdődött meg a szűrés június 8-án, hétfőn, az eredmények minden szempontból biztatóak. Kedden az értelmi fogyatékos és halmozottan sérült fiatalok számára fenntartott bentlakásos intézményben, a Kálvária Védőotthonban gyűjtötték a mintákat az SZTE szakemberi.

Június 10-én, szerdán, Hódmezővásárhelyen a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltatóban, június 11-én, csütörtökön, Újkígyóson a Szent Erzsébet Szeretetotthonban, június 12-én, pénteken pedig Gerendáson, a Szent József Szeretetotthonban végeznek tesztelést a Szegedi Tudományegyetem munkatársai.

Június 8. és 19. között ingyenesen végzik el a Szegedi Tudományegyetemen az egészségügyben dolgozók koronavírus szűrését. Magyarországon a szegedi egyetem az első felsőoktatási intézmény, amely a társadalmi felelősségvállalás jegyében széleskörűen és szervezett formában biztosítja a mintegy 4500 munkatárs vizsgálatát. Emellett több mint 750 szűrést végeznek el a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő szociális intézményekben.

Forrás: szegedma.hu