Kongresszus – MindenkiNEK

„Kongresszus – MindenkiNEK” címmel tartott előadást Dr. Fábry Kornél atya a szegedi Katolikus Házban, a Szent Imre Szakkollégium szervezésében, aki a Kongresszuson való aktív jelenlétre bátorította a megjelenteket.

A Szent Imre Szakkollégium az elmúlt évek hagyományait folytatva az idei tanévben is több olyan előadást szervez, amely mind a szakkollégisták, mind külsős vendégeik számára hasznos ismereteket nyújthatnak. A 2019/2020-as tanév tavaszi szemeszterének első vendége Dr. Fábry Kornél atya, a 2020 szeptemberében Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárságának főtitkára volt, aki a közelgő kongresszus jelentőségéről és az abban rejlő lehetőségekről beszélt. A 2020. február 19-ére időzített előadást a szakkollégium a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészséggel karöltve szervezte, az est célja pedig az volt, hogy minél több szegedi értesüljön a közelgő világeseményről, valamint jobban megismerje annak célját, jelentőségét.


Kornél atya az előadása során kitért az 1938-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, képekkel illusztrálva mutatta be, milyen nagy jelentőségű esemény volt ez akkor nemzetünknek, valamint beszélt az idei Kongresszus terveiről, programjairól, kimondott és remélt céljairól is. Előadásában felhívta a figyelmet arra is, hogy mekkora ajándék a keresztény ember számára az eucharisztia jelenléte, annak méltó ünneplése, valamint több, a Vatikán által is kivizsgált és elismert eucharisztikus csodáról is beszélt a hallgatóságnak. Az előadást a Kornél atyára jellemző humoros hangulat mellett számos videó tette interaktívvá, amelyet a megjelent közel 120 fő óriási tapssal köszönt meg az alkalom végén.

A budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 2020. szeptember 13-20. között megrendezésre, bővebb információk a www.iec2020.hu olvashatók!

Cikk: Kóczán Balázs

Fotó: Illyés Dániel