Ma este Szegeden koncertezik Plácido Domingo

Ma este lép színpadra Szegeden Plácido Domingo, a világhírű operaénekes. A koncert több szempontból is különleges, a rendkívüli fellépő vendégek mellett ezzel a nagyszabású rendezvénnyel nyílik meg a szegedi Szent Gellért Ifjúsági Centrum.

A spanyol tenor többször is szerepelt már Magyarországon, a Plácido Domingo Classics fesztivál keretén belül 2017 óta minden évben koncertet ad a magyar közönségnek. Szegeden most jár először, ezzel a rendezvénnyel nyílik meg hivatalosan a Szent Gellért központ. Az idei Plácido Domingo koncert egyik különlegessége, hogy az operaénekes fia, Ifj. Plácido Domingó is fellép, sőt duettet énekelnek majd. Az ifjabb Domingo elsősorban zeneszerzőként és zenei producerként szerzett elismerést, apja biztatására az éneklésbe is belekóstolt, ám őt sokkal inkább a spanyol könnyű­zene ragadta magával. A koncertet megelőzően dr. Kiss-Rigó László, szeged-csanádi püspök mond köszöntő beszédet a Szent Gellért Fórum megnyitója alkalmából, majd kezdetét veszi a várva-várt zenés program.

Az est folyamán azonban nemcsak ők ketten lépnek fel, itt lesz Ana María Martínez, Grammy-díjas énekesnő, aki az idősebb Domingo partnereként szerepel a koncerten. A Puerto Ricó-i származású díva a világ egyik legkeresettebb szopránénekesnője, ő is járt már Magyarországon, sőt 2008-ban még magyarul is énekeltek egy számot Plácido Domingóval együtt Pécsett. Így meglepetést ugyan kevésbé, de annál nagyobb örömet szereznének a szegedi közönségnek is, ha megismételnék ezt a produkciójukat. Az izgalmak sora itt még mindig nem ér véget, az est legfiatalabb előadója ugyan még nem világhírű, de egy ország kísérte figyelemmel a Virtuózok című műsorban való szereplését, így talán nem túlzás azt mondani, hogy a közönség hasonló vagy legalább akkora érdeklődéssel várja a tizenöt esztendős Balázs-Piri Soma fellépését is, aki zongorán kíséri Plácido Domingót. Rajtuk kívül fellépnek a Győri Balett szólistái és a MÁV Szimfonikus zenekar Eugene Kohn vezénylésével. A koncert fővédnöke dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, társvédnöke Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, Farkas Sándor az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára valamint Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke.

A rendezvény hivatalosan 20 órakor kezdődik. A Szegedi Közlekedési Társaság közleménye szerint 18 órától a szegedi 2-es villamos a Szeged Pláza felé kibővített útvonalon közlekedik 19:25-ig, a rendezvény végén pedig 22 és 23 óra között szintén kitérőt tesz a koncertezők miatt.

Forrás: delmagyar.hu