Szentesi vasmise

A Szent Anna-templom padsorai megteltek július 7-én vasárnap, a Dr. Mandula József pappá szentelésének 65. évfordulója alkalmából tartott ünnepi vasmisén.

Az atya 1957-től 58-ig a szentesi Jézus Szíve-plébánián, majd 1958 és 1966 között a Szent Anna-plébánián teljesített szolgálatot, káplán volt és hitoktató, a felnőtt- és gyermekénekkar alapítója-szervezője. Többek között Pitti Katalin operaénekes is az általa szervezett kórusban kezdett énekelni, s újra énekelt az atya vasmiséjén is.

Az egykori copfos kislányok, rövidnadrágos kisfiúk közül sokan eljöttek, immár őszülő hajjal.
Takács Edit, a vasmise szervezőjének emlékei szerint a fiatal, vidám, mosolygós, de ha kellett, szigorú, 191 cm magas, vékony, majdnem fekete hajú, derékig felhajtott reverendában a tanyavilágba motorral kijáró, a ministránsokkal focizó József atyának mindig és mindenkihez volt személyes kérdése, vigasztaló vagy biztató, bátorító, félelmeket eloszlató, kedves szava.

A jelenleg 88 éves atya, elmondása szerint, a kilencéves szentesi tartózkodása alatt mindig érezte az emberek szeretetét. Jó 60 év távlatából már senkit nem ismert meg egykori szentesi tanítványai közül, de a nevük alapján azonban beugrott, ki kicsoda.