Plácido Domingo Szegeden – Különvonat indul Kecskemétről

Augusztus 28-án a korszakalkotó világsztár, az egykori „Három Tenor” legendás művésze Plácido Domingo ad koncertet Szeged új ifjúsági és sportcentrumában, a Szent Gellért Fórum stadionjában. A kiemelt kormányzati támogatással elkészült komplexum Magyarország első egyházi fenntartású sport létesítménye.


A rangos zenei esemény az augusztus 21-28. között Szegeden, Villányban és Győrben megrendezésre kerülő Plácido Domingo Classics fesztivál kiemelt eseménye. A 2017-ben New Yorkban, Plácido Domingo tiszteletére alapított fesztivál a zenei és gasztronómiai programok mellett egy különleges könyvbemutatót is kínál a közönségnek. A Szegedi Nemzeti Színház ad otthont augusztus 24-én a Nyáresti Broadway musical estnek, melyen Gallusz Nikolett, Feke Pál és Ágoston Katalin mellett „New York sztárbaritonja”, a Grammy-díjas Edward Parks is színpadra lép. Az ünnepelt amerikai énekes többek között a New York-i Metropolitan Opera és a San Francisco Opera színpadain, valamint Chicago és Atlanta dalszínházaiban arat sikereket.

Az augusztus 28-i koncerten Plácido Domingo partnereként lép színpadra napjaink egyik legkeresettebb szopránja, a Grammy –díjas Ana María Martínez. A különleges zenei eseményen a MÁV Szimfonikus Zenekart az Andrea Bocelli koncertjeiről is jól ismert Eugene Kohn dirigálja. A maradandó élményt ígérő koncert műsorban népszerű opera és operett részletek mellett olyan népszerű örökzöld slágerek is helyet kapnak, mint a Garnada vagy a Besame Mucho.

Különvonat Kecskemétről

Az „Opera Királya” augusztus 28-i szegedi koncertjére az esemény napján Kecskemétről „Plácido Domingo Koncertvonatot” indítanak. A koncertbelépővel rendelkezők a 17.27-kor induló IC kocsikra a JEGY.hu hálózatában kedvezményes menetjegyet vásárolhatnak. A Szegedre érkező közönséget külön buszjárat várja a vasútállomáson, és díjmenetesen szállítja el a Szent Gellért Fórumba, majd vissza, a Kecskemétre 23.30-kor induló IC vonathoz.

Forrás: hiros.hu