A Kisteleki Háromkirályok az Európai Parlamentben jártak Vízkeresztkor

Az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány által az egész Kárpát-medencére kiterjedő Nemzetközi Betlehemes verseny győztes jutalmaként a Kisteleki Betlehemezők Csapata is képviselte Magyarországot Vízkereszt napján, Belgiumban, az Európai Parlamentben.

A kisteleki csapat delegációjának tagjai: Harmat Dorina 7.osztályos tanuló, Gyurkó Edit 7.osztályos tanuló és Harmat József tanár úr voltak.

A nemzetközi mezőny legjobb betlehemező csapatainak képviselői Brüsszelben találkoztak. Németországból, Ausztriából Olaszországból, Belgiumból, Romániából és Magyarországról érkező betlehemező gyermekek és tanáraik egy közös Nemzetközi Betlehemes Csapatot alkotva Vízkereszti Háromkirályok műsorával köszöntötte az Európai Parlament képviselőit.

A hat országból érkező gyermekek saját nyelven előadott énekei, imádságai, újévi jókívánságai meghatódottsággal töltötték el a képviselőket. Rainer Wieland, az Európai Parlament alelnöke fogadta és köszöntötte a betlehemezőket, és megköszönte, hogy Isten áldását elhozták Brüsszelbe.

A gyerekek felírták a Parlament kapujának ajtófélfájára: 2019-ben Krisztus által legyen áldott ez a ház. Ezután a képviselők meghívták a gyerekeket saját irodáikba is, hogy ott is hangozzék el: „Isten áldása legyen e házon”, így sorba kerültek fel az ajtófélfákra a házmegáldó feliratok.

Az 500 millió embert képviselő Európai Parlamentben a gyerekeket és tanáraikat bevezették a hatalmas ülésterembe, ahol az öregkontinenst érintő nagy döntések születnek. Az Európa Unió zászlaja mellett meglátva a magyar zászlót, azért imádkoztak a magyar gyerekek, hogy Európa keresztény maradjon. A diákok és tanáraik meghívást kaptak az Európai Unió Látogatóközpontjába is, ahol megtekinthették interaktív virtuális utazás és háromdimenziós fénytérkép segítségével az Európai Unió létrejöttének és működésének történetét. A Nemzetközi Betlehemes Csapat az Európai Unió Püspöki Konferenciájának Székházában is tiszteletét tette.

Minden képviselő örömmel biztatta a gyerekeket, hogy továbbra is éltessék a mintegy 600 éves betlehemezés hagyományát, amely Európában nagy érték, mert Jézus születését segítik ezzel elő az emberi szívekben, és csak ettől lehet erős és maradandó a Keresztény Európa.