Adventre hangolódva szavaltak

A Szeged Csanád Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója hagyományteremtő céllal szervezte meg adventi szavalóversenyét valamennyi katolikus egyházi fenntartású gyermekvédelmi intézmény számára.

Az ország minden részéről érkeztek 14-21 év közötti lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekek. A Hajdúdorogi Főegyházmegye Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat, Szent Lukács Gyermekvédelmi Központja, a Miskolci Egyházmegye Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézménye és a Váci Egyházmegye Otthon Szociális Szolgáltatója által gondozott gyermekek is meghívást kaptak Szegedre, ahol többek között szavaltak bajai, debreceni és nyíregyházi fiatalok is.

Szabóné Szívós Ildikó katolikus egyházi módszertani intézmény vezetőtől megtudtuk a fellépők versekkel, szentírási részletekkel és prózákkal készültek, három korosztályban több mint 40-en álltak színpadra. Legtöbben az Innen és túl kötetből választottak verset, ám sokan szavaltak a Bibliából is. A bajai speciális lakásotthon fiataljai például két verset zenésítettek meg, ezt adták elő saját stílusukban.

A fő szempont a megélt hit átadása volt, a zsűritagok – Gránicz László görögkatolikus pap, Jyothy Jampana, a Szalvator nővérek rendjéből, a Szent Imre kollégium lelki vezetője és Kothencz János, Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója – elsősorban ezt díjazták. Advent első vasárnapján a készülődést is megélhették a gyerekek: a megnyitón az első gyertyát is meggyújtották az adventi koszorún és a nap szeretetvendégséggel zárult.

Forrás: delmagyar.hu