Letették a mórahalmi általános iskola új épületének alapkövét

A Szent László-himnusszal kezdődött hétfő délután a mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskola új épületének alapkőletétele.

“A beruházás önmagát méltatja, nekem már nem kell. Aki fát ültet, templomot vagy iskolát épít, az a jövőnek épít. Amikor felmerült az iskola bővítésének szükségessége, az egyházmegye, amely az iskolák ügyét kiemelkedő fontosságúnak tartja, azonnal melléállt, és saját forrásból finanszírozza a beruházást. Örülök, hogy ennek részesei lehetünk.”
– mondta beszédében Kiss-Rigó László szeged–csanádi megyés püspök. Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere ünnepi köszöntőjében az iskolák fontosságát és azok közösségteremtő erejét hangsúlyozta, majd mindenkinek köszönetet mondott, aki részt vesz a városfejlesztési programban, amelynek az iskola bővítése is része.

A beruházást elvégző Ferroép Zrt. ügyvezetője, Nemesi Pál a számokról szólva elmondta, a 220 millió forintból épülő, 570 négyzetméter alapterületű épület átadási határideje 2019. május 27. Az ünnepségen Nemesi Pál, Nógrádi Zoltán, Enginé Ábrahám Katalin, az iskola egyik alapítója, Joó Balázs plébános és Kiss-Rigó László helyezték el az iskola új épületének alapkövét.

Forrás: delmagyar.hu