Imával a párbeszédért

Reményteli Országban Mindenki Ajándék

  

2013 óta rendezi meg évről évre a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium és a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség a roma–magyar imaestet a nemzetközi roma naphoz kapcsolódóan. Idén április 7-én az esti 8-as szentmise keretében imádkoztak a kultúrák közeledéséért, a romák és nem romák közötti párbeszéd erősítéséért és a kapcsolódási pontok megtalálásáért.

Az imaesten Herceg Roxána (I. mérnökinformatika) roma szakkollégista tanúságtételét hallgathattuk meg:

„Közösségben, Krisztust követő emberek társaságában bennem is minden alkalommal megerősödik, hogy őt akarom követni. Ez a mindennapi életben sokkal nehezebb, mint egy ilyen közösségen belül. Nem mindig sikerül krisztusian viselkednem. Ez emberként nem is lehetséges teljes mértékben, de törekedhetünk rá, hogy minél jobbak legyünk benne. (…) Ez egy tanúságtétel. (…) Megtiszteltetésnek érzem, hogy Jézus engem választott erre. A világ egy részének, mintha rajtam keresztül akarta volna megmutatni magát. A bőröm színétől függetlenül”

Köllő Sándor szakkollégiumi lelkész rövid prédikációjában arra irányította oda a figyelmet, hogy a feltámadt Krisztus képes a sokféleségeinket harmonikus egésszé formálni, ha az evangéliumi szakaszban szereplő Tamás apostollal együtt tudjuk mondani: „Én Uram, én Istenem”.

A szentmise keretében Szabó Roland szakkollégista cigány nyelven is elmondta a Miatyánkot, a zenei szolgálatot pedig Sebők Gyula szokereszes hallgatónk zongorajátéka tette még felemelőbbé.

  

Imával a párbeszédért