Kápolnával gazdagodott a vásárhelyi Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola

Serfőző Levente, oktatási helynök 2023. szeptember 8-án, egy megható ünnepi szentmise keretében áldotta meg új kápolnánkat. Katolikus iskolaként, 15 évvel ezelőtt vállaltuk fel, hogy segítjük a gyermekeket, családokat a hitbéli növekedésükben, közösségi együttlétükben. Iskolai életünkben megtalálható hagyományok: a heti két hittanóra, a mindennapokat indító reggeli elmélkedés és ima, a gyermekmisék, adventi és a nagyböjti időszakban lelkinapok a keresztény alapokon nyugvó erkölcsi tartást kívánja elősegíteni és megerősíteni. De hiányzott életünkből a liturgikus tér, amelynek igénye egyre nőtt közösségünkben. Egy csendes hely, ahol mindenki megnyugvásra lel. A kápolna ezt a hiányt pótolja.

Hálával és köszönettel tartozunk Lipcsei Imre főigazgatónknak az anyagi támogatásáért, Németh László esperes atyának, akinek önzetlen felajánlásával alakítottuk ki az oltár részt, Bullás Mária ikon és üvegfestő művésznek, a Mária ikon felajánlásáért, amelyet a kereszt mellé tettünk.

Mai világunkban a jóérzésű, keresztény családokra nagyobb felelősség hárul abban, hogy keresztény, valós és örök értékek mentén neveljék gyermeküketEbben a felelősségben szeretnénk továbbra is osztozni, biztosítva közösségünknek a mindennapokban is az elcsendesedést, imádkozást.

A kápolnánk, nyugodt, csendes tere, egy dolgos tanítási nap nyüzsgése, zaja után a diáknak és tanárnak is lehetőséget ad, arra, hogy meghallja Isten hangját.

 

 

 

                                                                                                  Juhászné Wolf Edit

                                                                        Kertvárosi Katolikus Általános Iskola igazgatója