Katolikus bálat rendeztek Ruzsán

Amikor tíz évvel ezelőtt idehelyezett püspök atya, nem ismertem senkit. Arra gondoltam, hogy meg kellene szólítani az embereket. Tudtam, hogy több helyen van katolikus bál és kitaláltam, hogy rendezzünk mi is egyet. Az első batyus bál volt, hozott mindenki mindent. Egész sokan összejöttünk, több mint százötvenen. Ezt követően igyekeztünk minden évben egyre színvonalasabbá tenni a rendezvényt – idézte fel a ruzsai katolikus bál kezdeteit Negyela Zoltán plébános.

Hangulatos, jó légkörben eltöltött este volt – foglalta össze a hétvégi ruzsai katolikus bál történéseit Sánta Gizella polgármester. Pedig a szervezés nem indult jól: kétséges volt, hogy megszervezik-e.

A koronavírus-járványra és a melegre gondolok. Erősödik a járvány újra, a rekkenő hőségben pedig megfordul az ember fejében, hogy akar-e szép ruhában ünnepelni. Az a döntés született, hogy ez már egy hagyomány, amit nem szerencsés megszakítani – mondta a polgármester, aki ekkor még nem sejtette, hogy az élet további akadályokat gördít a rendezvény elé.

A bálat meglepetés műsorral hirdették. Úgy tervezték, hogy a tavalyi év sikerén felbuzdulva a polgármester az atyával ad elő ismét valamilyen produkciót, de erről lemondtak átengedve a terepet a profiknak. A Szegedi Nemzeti Színház egyik művészét kérték fel, aki viszont a rendezvény előtt néhány órával telefonált, hogy negyven fokos lázzal fekszik otthon és nem tudja vállalni a fellépést. Végül az lett a meglepetés, hogy nem volt semmilyen műsor. Ez azonban nem szegte kedvét senkinek és egy jó hangulatú estét töltöttek együtt a ruzsaiak. A bál bevételét a templom felújítására fordítják.

 

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Fodor Szabolcs