Óföldeákon találkoztak az egyházmegye zarándokai

A Szeged-Csanádi Egyházmegye ötödik alkalommal szervezte meg az óföldeáki találkozót és zarándoklatot, amelynek helyszíne az alföldi település XIV. században épült erődtemploma és környezete volt.

Május 14-én a Szűz Mária Keresztények Segítsége tiszteletére épült templomhoz három helyszínről gyalogosan indultak zarándokok, amely Szegedről 26, Makóról 15 és Földeákról pedig 6 km-es utat jelentett. A nap során arra is volt lehetőség, hogy a hívek a helyszínen bekapcsolódjanak a találkozó programjaiba.  Volt, aki lóháton vagy szekéren érkezett, és volt olyan zarándokcsoport is, amely kerékpárral tette meg a több tíz kilométeres utat.

 

A jelenlévők a makói Szent István Egyházi Általános Iskola diákjai és tanárai előadását láthatták, míg a cserkészek a fiataloknak készültek játékos programokkal. Az ünnepi szentmisét Serfőző Levente oktatási helynök mutatta be, akivel együtt koncelebráltak a jelenlévő atyák és szerzetes papok. A homíliában elhangzott: „Mária szelídsége, valamint József bátorsága olyan erények, amelyeket nekünk is gyakorolnunk kell. A bátorság nem erődemonstrációt jelent. József bátorsága mögött bizalom és szeretet rejlik. Bizalom Isten gondviselése iránt és szeretet Mária felé, akit az Atya kiválasztott.” A szentmise asszisztenciáját a Szent Gellért Szeminárium papnövendékei nyújtották.