Jótékonysági Hungarikum Gálakoncert a Szent Gellért Fórumban

Sztárfellépők, fergeteges hangulat és látványos show-elemek fogadták azokat, akik tegnap este kilátogattak a Szent Gellért Fórumban megrendezett Hungarikum Gálakoncertre.

Az Operettissima szervezésében megvalósuló jótékonysági koncert az előadóművészet szemüvegén keresztül mutatta be nemzeti értékeinket, tradícióinkat, büszkeségeinket. A hangverseny – a népzene, az operett, az opera és a magyar nóta köré épült. Az est fellépői a négy műfaj legnépszerűbb, elismert képviselői, műsoruk pedig a négy művészeti ágazat esszenciáját ölelte fel. A több mint 100 színpadi közreműködőt felvonultató koncert látványvilága megidézte kulturális tradícióinkat, képzőművészeti, épített és innovációs értékeinket.

Közreműködtek: Bangó Margit, Fischl Mónika, Kállay Bori, Miklósa Erika, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Herczku Ági, Boncsér Gergely, Laki Péter, Molnár Levente, Haja Zsolt, Jávorkai Brothers, Nikola Parov, a Magyar Állami Népi Együttes, Táncverzum Balettkar, Pálházi Bence Bandája, Vadász Károly és Zenekara, Szegedi Szimfonikus Zenekar.

A Szeged-Csanád Egyházmegye a jegybevételt jótékonysági célra, a Gemma Központ részére ajánlja fel.

A GEMMA Központ 2010-ben jött létre a fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő családokat megsegítésére. Amíg egy ép gyermeket nevelő család több tucat óvoda, iskola, egyéb intézmény közül választhat lakóhelyéhez közel, addig a fogyatékossággal, különösen a súlyos halmozott fogyatékossággal élő gyermekeknek nem sok lehetőségük van, még nagyobb vidéki városokban sem. Ezt a helyzetet ismerte és vállalta fel Szegeden pár szakember valamint néhány érintett szülő. Az ő kezdeményezésükre alakult meg „GEMMA”.

Forrás: szegedma.hu