A szeretet képviseletére tették fel életüket

Mentők napi szentmisét tartottak tegnap a móravárosi Szent Kereszt-plébánián. Fazakas Attila plébános szóba hozta a hamburgeres feljelentést is. Mint fogalmazott, a szerencsétlen történeten keresztül, melyet a Jóisten jóra fordított, hálálta meg az Úr a szervezetnek azt a megfeszített munkát, amelyet egy éve végeznek.

Az Úr mennybemeneteléről és a mentők napjáról emlékezett meg tegnap Fazakas Attila plébános a móravárosi Szent Kereszt-plébánián celebrált szentmiséjén, melyet orvosok, mentők, egészségügyi dolgozók és elhunyt bajtársak tiszteletére tartott.

Hétezer mentődolgozó országszerte

Mint emlékeztetett, jelenleg hazánkban 230 mentőállomáson 7 ezer mentődolgozó szolgál, akiknek a hivatásukhoz a szaktudás mellett komoly lelkierőre is szükségük van. Értük imádkoztak közösen a misén, melyen személyesen is részt vett Zentay Attila, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének orvos igazgatója, Szakács Károly főápoló és Hangai József kommunikációs munkatárs.

A mise első felében felidézték az Úr mennybemenetelének történetét, amelyről Fazakas atya azt mondta, szembesít mindannyiunkat keresztény életünk végső céljával.

– Törekedjünk úgy megvalósítani a szeretet törvényét, hogy azt halálunk után örök üdvösséggel jutalmazza meg – nevezte meg a célt.

Isten kárpótol bennünket

Hozzátette: vannak hivatások, amelyek a szeretet képviseletét testesítik meg. Ilyenek például a mentők is, akik akár saját életüket is kockára téve törekednek a nap 24 órájában megmenteni mások életét. A mentőszolgálat Facebook-oldalát olvasva nap mint nap rácsodálkozhatunk, ahogyan ők a szeretet törvényét gyakorolják éppen akkor, amikor az érintetteknek erre a legnagyobb szükségük van – mondta Fazakas Attila.

Az atya szóba hozta a hamburgeres történetet is, azaz azt az esetet, amikor valaki feljelentette azokat a fővárosi mentődolgozókat, akik megálltak pár percre megvenni ebédjüket, miután a beteget már kórházba szállították, és a mentőállomásra tartottak vissza.

– Ebben az esetben is megmutatkozott, hogy a Jóisten kárpótol bennünket, amikor ugyan jót akarunk tenni, de valaki ebben is a rosszat véli felfedezni, hiszen azóta számos étterem biztosít a mentők számára ingyenes étkezést.

Így fizetett az egész szervezetnek hálaképpen azért a nehéz feladatért, amelyet egy éve végeznek – tette hozzá.

Visszavonják a felmentést

A mise a mennybemenetel ünnepe alkalmával bemutatott hálaáldozattal zárult, mely után azt is bejelentették, hétfőtől visszavonják a vasárnapi szentmisén való részvétel alóli fölmentést, valamint az általános feloldozás lehetőségét.

Forrás: delmagyar.hu

Fotók: Török János