Tizedik tanévét kezdte meg a CsaládEgyetem

A CsaládEgyetem tizedik tanévét indították el vasárnap a Katolikus Házban. A megnyitót Kondé Lajos plébános tartotta, aki úgy fogalmazott, mindenki minőségi kapcsolatra vágyik, de gyakran ezt nem könnyű megélni a családban.

Nem tudjuk, hogy lehet elég jól szeretni, de ez szerencsére tanulható. A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségének Családközpontja négy célt tűzött ki: a családok belső egységének erősítését, a családon belüli kommunikáció fejlesztését, a családok közti kapcsolat építését és a családok belső értékeinek megosztását

– mondta.

A Családegyetem olyan témákkal foglalkozik, melyek szorosan kapcsolódnak a hétköznapi élethez. Vannak nyitott előadások párkapcsolattal, gyerekneveléssel, családi élettel kapcsolatos témákról, kapcsolatépítő és önismereti szemináriumok, tematikus műhelyek és páros terepgyakorlatok. A résztvevők ráadásul értékes ajándékokat is nyerhetnek, ehhez mindössze félévenként 3 programon kell részt venni. Az első félévben az előadásokon szó lesz a gyermeknevelés módszereiről, az életközép kérdéseiről és a változások kezeléséről, a szemináriumokon például az erőszakmentes kommunikációról, a speciálkollégium témája pedig a beszoktatás lesz.

A vasárnapi nyitónapon a résztvevők interaktív mesekoncertet hallgathattak, majd improvizációs családi jelenetek kapcsán beszélgettek Szásziné Fehérváry Anikó családterapeutával. A rendezvény családi szentmisével zárult a szegedi Dómban.

 

 

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Török János