Első alkalommal rendeztek labdarúgó tornát ÁGOTA Falván

Egyházi és állami fenntartóktól érkező, mintegy 200 gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatal vett részt szeptember első hétvégéjén az ÁGOTA® Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója által megrendezett I. ÁGOTA Labdarúgó Tornán Tass-Alsószenttamáson.

A sportesemény megnyitóján Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára és Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője köszöntötte a fiatal tehetségeket, ezután pedig két korosztályban bonyolították le a mérkőzéseket.

A gyermekek a mérkőzések során megérezhették a sport legnagyobb erejét. Azt, hogy hogyan kell csapatként együtt küzdeni egy közös célért? Emellett persze ismerkedtek, barátkoztak sorstársaikkal.

Az ifjúsági kategóriában a seregszemlét, és ezzel az ÁGOTA Vándor kupát a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Fekete Párducok nyerték, miután a döntőben legyőzték a hevesi és nógrádi fiatalokból álló Északi Vikingek együttesét. Bronzérmes a Bács-Kiskun vármegyei Aranycsapat lett.

A serdülőknél a Mátészalka csapata győzött, míg az ezüstérmet a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Szöcske I. együttese vihette haza. A bronzmérkőzésen a Pest vármegyei Hétvégi Harcosok gárdája diadalmaskodott.


A díjakat Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi elnöke, valamint Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád-Csanád Vármegyei Igazgatóságának igazgatója adta át a sportolóknak.