KOVÁSZ lelkigyakorlat

Rendhagyó lelkigyakorlatot tartott az egyházmegye katekétáinak Serfőző Levente atya, kateketikai referens, oktatási helynök. Március 3-4-én Domaszék-Zöldfáson 30 fő vett részt az első KOVÁSZ lelkigyakorlaton.

A katekéták a másfél nap alatt meggyúrták, dagasztották, formázták és sütötték saját kenyerüket. A szükséges hozzávalók összekeverése és a dagasztás után péntek este szentségimádáson vettek részt. Szombaton a délelőtti elmélkedésben a kenyér bibliai jelentését, annak szimbolikáját, az emberi élettel való párhuzamát ismerhették meg. A délelőtt további részében egyéni imádság következett, melyben végiggondolhattak többek között azt a kérdést, hogy hogy is vagyunk mi a ránk bízottakkal? Mi a mi élet és hivatástörténetünk?

A konkrét kenyér készítés mellett saját életüket is nagyító alá vehették a katekéták. A délutáni részben a sütés ideje alatt szentgyónási lehetőségük volt, majd padlóképes foglalkozás segítette őket, hogy közelebb kerüljön hozzájuk az üzenet.

A lelkigyakorlatot szentmise zárta, melyben mindenki az oltárra helyezte a saját kenyerét, s ez által életét is. Az együtt töltött hétvége véget ért ugyan, de a kovász tovább él, s amint a katekéták magukkal vitték otthonaikba, működése, hatása megállíthatatlan, még sokáig tart.

Szerző: Szalainé Milasin Katalin