Újabb adományokat várnak a menekülteknek

A Magyarországra érkezett, Szegeden és környékén tartózkodó, mintegy 200 kárpátaljai menekült megsegítésére továbbra is várja a felajánlásokat a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász.  A háború borzalmai elől menekültek több szálláshelyen: a domaszéki Zöldfás Lelkigyakorlatos házban, Ásotthalmon és a szegedi Öthalmi Kollégiumban laknak.

A hazájukat, otthonaikat hátra hagyó családok maguknak szeretnének főzni, ezért szívesen fogadnak jó állapotú serpenyőt, főzőedényeket, evőeszközöket valamint a főzéshez szükséges alapanyagokat: lisztet, olajat, cukrot, fűszereket és tésztát.

A segélyszervezet továbbra is vár új fehérneműket (gyermek és felnőtt minden méretben), új zoknikat, papucsokat, utazótáskákat, bébiételt, konzervet, tartós tejet, készételt, ágyneműhuzatot, takarót, törölközőket, női higiéniai- és tisztálkodószereket.

Az adományokat a karitász szegedi, a Csongor tér 12. szám alatt működő központi irodájában adhatják le a segítő szándékú emberek. Kérdéseikkel, felajánlásokkal kapcsolatos hívásaikat a szervezet két munkatársa: Ancsa-Molnár Hajnalka a 20/828 99 72-es, és Szabó Orsolya Anna a 30/ 510 17 74-es telefonszámon várja.

Egyéb felajánlásokat, például önkéntes munkára, tolmácsnak jelentkezés a szegedukrajna2022@gmail.com e-mail címen tehetnek.

A segíteni szándékozók pénzbeli felajánlásokat is tehetnek: a Szeged–Csanádi Egyházmegyei Karitász 11735005-20392886-00000000 számlaszámára utalhatnak. A közleménybe kérjük, tüntessék fel „a kárpátaljai családok megsegítésére”.