Horgolt angyalkák, toboz manócskák és Diótörő bábu – megnyílt a 29. Karitász Vásár Szegeden

Horgolt angyalkák, asztali és fenyőfa díszek, sielő és toboz manócskák, sőt még egy nagy Diótörő bábu is várja az érdeklődőket a december 12-én megnyílt Karitász Vásáron, a szegedi Nagyáruház földszintjén, a mozgólépcső előtt. A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász az adventi időszakban több jótékonysági akcióval kívánja segíteni a nehéz sorsú embereket, hogy hitet és reményt ébresszen a szeretet ünnepén. Ennek jegyében már 29. alkalommal rendezik meg a Karitász Vásárt, mely december 19-éig, jövő hét hétfőig várja az érdeklődőket. A kezdeményezésről Ancsa-Molnár Hajnalkával, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász irodavezetőjével beszélgettünk.

A BEFOLYT ÖSSZEGET NEHÉZ SORSÚ CSALÁDOK FŰTÉS TÁMOGATÁSÁRA FORDÍTJÁK

A megnyitón az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar tanítványai, valamint a Karolina Általános Iskola fúvós növendékei kis karácsonyi előadását követően, Ancsa – Molnár Hajnalka elmesélte nekünk, 29 évvel ezelőtt egyetemisták hívták életre az eseményt, hogy segítséget nyújtsanak a nehéz sorsú családoknak az ünnepi időszakban. A lényege az volt, amit ma is őriznek és továbbvisznek, hogy egyszerű alapanyagokból készült karácsonyi dekorációkkal kedveskedjenek az érdeklődőknek. A kézműves ajándékok vásárából befolyt összegek pedig jótékony célt szolgálnak, az előző évekhez hasonlóan ezúttal is nehéz sorsú családok fűtés támogatására fordítják.

EGY OLYAN CSALÁDBAN, AHOL EGYÉBKÉNT IS NEHÉZ BEOSZTANI A BEVÉTELT A FŰTÉS BIZTOSÍTÁSA HALMOZOTTAN PROBLÉMÁT JELENTHET

“Azt látjuk, hogy nagyon sok családnak a fűtés okozza ebben az időszakban a legnagyobb problémát, hiszen ilyenkor mindenkinek magas a rezsiköltsége. Egy olyan családban pedig, ahol egyébként is nehéz beosztani a bevételt, ez halmozottan probléma. Ezért döntöttünk úgy, hogy minden évben a Karitász Vásáron befolyt összeget a rászorulók számára fűtés támogatásra fordítjuk” – mondta el Ancsa – Molnár Hajnalka.

A KÉZMŰVES AJÁNDÉKTÁRGYAK AZ ŐSZ FOLYAMÁN A KARITÁSZ ALKOTÓHÁZBAN KÉSZÜLTEK

A különböző kézműves termékeket és ajándéktárgyakat idén is a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász önkéntesei készítették az ősz folyamán a Karitász Alkotóházban, de a vásárra szívesen fogadták bárkinek, akár az otthon készített kis kreatív ajándéktárgyait is. Mint az irodavezetőtől megtudtuk, egész távolról, különböző településekről is érkeztek kézzel készített apróságok. Az előző években például Gyuláról kaptak gyertyákat, most pedig a Békés megyei Hunyáról érkeztek különböző kis varrott díszek.

Nézd meg Magyar Andor kollégánk videóján a megnyitó örömteli perceit.

Operatőr: Magyar Andor

A Karitász Vásár december 19-éig várja az érdeklődőket a Nagyáruház földszintjén nyitvatartási időben, azaz hétköznaponként reggel 9-től este 7 óráig, szombaton 14 óráig.

Forrás: szeged365.hu