Mesebeli jótékonysági koncert a dómban

Mesebeli karácsony címmel jótékonysági koncertet szervezett szombaton a Mathias Corvinus Collegium szegedi központja a dómban.

A  két szegedi előadó, Szécsi Edit énekművész és Dóbisz Áron orgonaművész karácsonyi hangulatú előadására a belépő ezúttal nem pénz, hanem mesekönyv volt, ezekkel szerették volna ugyanis megajándékozni a program végén a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatót.

– Tavaly is gyűjtöttünk mesekönyveket a családjukból kiemelt gyermekek számára. Azért erre esett a választásunk, mert így történeteket és értéket tudunk ajándékozni olyanoknak, akiknek nem adatott meg a szerető család. Akkor azonban a koronavírus-járvány miatt nem tudtunk rendezvényt társítani az akciónk mellé, így csak diákjaink és családtagjaik járultak hozzá az Ágotás gyermekek ünnepének szebbé tételéhez. Idén viszont városi szintre tudtuk emelni a koncerttel a gyűjtést, így több mint 450 mesekönyv gyűlt össze – mondta el lapunknak Asztalos Kata, az MCC szegedi képviseletének vezetője. 

Az összegyűlt könyveket, amelyeket 100 darabbal az antikvarium.hu egészített ki, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató képviselői a koncert után át is vették, hogy még be tudják csomagolni mindegyiket a december 16-i Ágota karácsonyig, ahol személyre szóló ajándékként kapják majd meg a fiatalok.

 

Galéria

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba