Koncert a készülődés jegyében

Muzsikaszó töltötte meg a Dugonics téri Katolikus Házat csütörtök este, a Belvárosi Plébánia szervezésében ugyanis adventi koncert volt az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar Vonós Kamarazenekarának előadásában.

Az ingyenes program résztvevői Edward Elgar: Vonósszerenád, Antonio Vivaldi: Tél és Edvard Grieg: Holberg-szvit darabját hallhatták. A művészeti vezető és szólista Kosztándi István volt.

Babosné Eszes Dóra Tímea, a Belvárosi Plébánia programszervezője lapunknak elmondta, a plébánia életében már hagyomány, hogy advent idején, amely a katolikusok számára egy kiemelt időszak, komolyzenei koncertet tartanak. Hozzátette, az elmúlt két évben nem volt lehetőségük megszervezni az eseményt a koronavírus-járvány miatt, így most nagy öröm számukra, hogy ismét koncertet tarthattak a házban.

Hozzátette, többek közt ezzel a komolyzenei rendezvénnyel szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy még jobb hangulatban teljen az ünnepre készülődés, ebben pedig jó partnerre találtak a kamarazenekarban.

A Katolikus Ház egyébként nemcsak ilyen formában járul hozzá ahhoz, hogy emelje a készülődés hangulatát, hanem azzal is, hogy adventi naptárrá változik a következő hetekben minden ablaka. Az idei adventi ablaknyitás témája mindennapi kommunikációnk és szavaink köré szerveződik.

 

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Gémes Sándor